Zuidlaardermeer en zandstrand

Het Zuidlaardermeer is in totaal 671 ha groot waarvan 121 ha oever- en rietlanden. Het meer is ontstaan in de ijstijd als een natuurlijke verbreding van de Hunze. In de 12e eeuw is men te oosten van het meer begonnen met turfwinning. Hierdoor ontstond een belangrijke scheepvaartroute van de Hunze via het meer naar Groningen.

In het begin van deze eeuw heeft men de zogenaamde madelanden ingepolderd en op die manier werd het Zuidlaardermeer tot zoals het er nu bijligt. Een prachtig landelijk gelegen schoon meer met unieke riet- en graslandvegetatie.

De echte waterliefhebber zal zich op het Zuidlaardermeer in z'n element voelen. Er is volop gelegenheid om te zwemmen, te zeilen/varen, te kanoën, te windsurfen en te vissen. Als u niet direct op of in het water wilt kunt u vanaf het zandstrand genieten van het prachtige uitzicht. Het zandstrand is op korte loopafstand van de camping. U kunt er heerlijk luieren terwijl uw kinderen zich vermaken met zandkastelen bouwen, vliegeren etc.

Ook is er een speciaal hondenstrand. Op dit speciale gedeelte kunnen honden heerlijk afkoelen in het Zuidlaardermeer. Terwijl hun baasjes genieten op het zandstrand.

Goed om te weten

Neemt u ook eens een kijkje op www.zuidlaardermeer.nl