Wandelen en fietsen

Genieten van de rust en ruimte

In de omgeving van Kampeerterrein-Jachthaven Meerwijck is het prachtig wandelen en fietsen. Het ene moment rijd je met de fiets door de uitgestrekte weilanden en polder en de "grote" stad Groningen, het andere moment door de schaduwrijke bossen en kleine toeristische brinkdorpjes. De natuur van Groningen en Drenthe is zo afwisselend dat je dit nog beter kan ontdekken met de fiets of ter voet.

Voldoende redenen om uw fiets mee te nemen! Mocht dit niet lukken biedt Meerwijck de mogelijkheid een fiets te huren. 

Kosten fietsverhuur:

€ 8,00 per dag
€ 40,00 per week

Bij de receptie zijn verschillende routes verkrijgbaar!

Goed om te weten

Verschillende wandel- fietsroutes
Bij de receptie zijn verschillende routes vanaf kampeerterrein Meerwijck verkrijgbaar. Bij de haven van de camping ligt het fietspontje, hiermee kunt u het Drentse Diep oversteken en is een leuk beginpunt van uw route.

Fietsroutes


Fietsknooppunten route
Ook Groningen heeft nu eigen fietsknooppuntennetwerk. Alle routenetwerken uit iedere provincie zijn op elkaar aangesloten en zo aangelegd dat u via de mooiste weg in de omgeving fiets.

Groot rondje Zuidlaardermeer
Een afwisselende fietsroute door weids natuurgebied met schotse hooglanders, door polders, langs het Zuidlaardermeer, door kleinschalig landschap met houtwallen, over oude Es met hunebedden, langs karakteristieke boerderijtjes en door bos. Onderweg komt u horeca tegen, evenals het molenmuseum, een uitkijktoren, een vogelhut en hunebedden. U doet de volgende plaatsen aan: Haren, Noordlaren, De Groeve, Zuidlaren en Midlaren.

Groningen fietsstad route
Via een aantal bezienswaardigheden waar je lopend niet zo gauw komt, kom je met deze fietsroute. Vergeet vooral niet af en toe even af te stappen om een kijkje te nemen bij een van de genoemde punten. Want: in Groningen Fietsstad kun je prima een fietstochtje maken. Hooge land - krachtig en prachtig route Mooie gevarieerde route in Noord- Groningen door polderlandschap en door kleine wierdendorpen. De route gaat door het wijdse polderlandschap met haar prachtige boerderijen en de kleine wierdedorpen in Noord Groningen. Bijzonderheden die u onderweg tegenkomt: kerken, molens, Hoogholtje over een maar, Hoogeland museum, Berlage huis, Helwerd.

Wandelroutes

Pieterpad
Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert u van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 492 kilometer. De Hondsrug is gelegen langs deze route, ongeveer halverwege tussen Groningen en Rolde. Vanuit Meerwijck wordt dit deel van de route vaak gelopen.

Knapzakroute
Wandelen langs de meest bijzondere plekken in Drenthe? U wandelt langs kleine beekjes, langs kronkelende bospaden, over heidevelden en vervolgens over een eeuwenoud kerkpad. Met de knapzak route komt u er!

GPS Tocht
Een GPS tocht is eigenlijk een speurtocht maar dan net iets anders.
Vanaf onze camping kunt u starten met een GPS Tocht. Onderweg krijgt u verschillende opdrachten. Doormiddel van de juiste antwoorden in te voeren op uw GPS krijgt u via het kompas de juiste route. Ook erg leuk om met kinderen te doen. Een echte familieactiviteit! Kosten € 5,00 p.p.